Genuin herrserie gör comebackMonsieur Jonas, Sveriges dåvarande ende parfymör, skapade White Horse för över 60 år sedan

Den kända herrserien under varumärket White Horse, skapades ursprungligen för över 60 år sedan av Sveriges dåvarande ende parfymör Monsieur Jonas. Nu har vi tagit fram receptet till denna klassiskt manliga herrdoft. En del parfymoljor har, p g a rådande bestämmelser ersatts av syntetiska oljor. Dock ingår fortfarande äkta rosenolja i White Horse. Dessutom – och, vilket är unikt – fortfarande lagras White Horse Eau de Toilette på ekfat.

 
 

White Horse – klassisk herrdoft från Sverige

White Horse är helsvenskt med ursprung från att ha tillverkats i Parfymeri Segers lokaler på Karlavägen i Stockholm. I början av 60-talet var White Horse den dominerande herrserien på svenska marknaden och den enda kompletta med produkter som Hair Cream, After Shave Lotion, El Shave, Hair Creme, Schampo, Deodorant, Rakcreme, Tvål, Raktvål, Brillantine och Balsam. Totalt såldes över 16 miljoner förpackningar. White Horse Hair Control Creme har alltid funnits i handeln och nu återlanseras alltså After Shave Lotion och Eau de Toilette (EdT).

White Horse lokal i Stockholm under 60-talet Efter ett antal år utomlands har sedan White Horse varumärke tagits hem av J. Nordströms H. AB. Nu har den vita hästen åter fått komma tillbaka till sitt hemstall och är svenskt och ägs nu av familjen Jonas. – ”Vi är övertygade om att White Horse produkterna har en gynnsam plattform för en helsvensk herrserie på en expansiv marknad framför allt i Norden. Svenska män använder mer och mer kosmetiska produkter, dessutom märker vi ett växande intresse från utlandet för svenska kosmetikprodukter”, säger Leif Jonas, son till produktens parfymör.

White Horse är helsvenskt och produceras på LTF (Linköpings  Tekniska Fabrik) i Linköping som är certifierade ISO 9001 respektive ISO 13485(Medicinska produkter), vilket bådar för god kvalitet och miljömässigt.